Elektronska obvestila

Prijavite se na elektronska obvestila in bodite obveščeni o novostih.

Novice

Petek, 15. december 2017

NOVO OBVESTILO NOČNI POHOD Z LUČKAMI ENOTA ARKOVA

Ponedeljek, 11. december 2017

OBVESTILO Enota Arkova

Sobota, 09. december 2017

NOČNI POHOD ENOTE PRELOVEC - 14.12.2017

Četrtek, 07. december 2017

Nočni sprehod z lučkami - enota Arkova

Sreda, 29. november 2017

Zimsko druženje - Ledine

Kje nas najdete

Arkova 7, 
5280 Idrija, 
Slovenija

Tel.: 05 374 33 10 - FAX: 05 374 33 18

El.naslov: vrtec.idrija@guest.arnes.si

URADNE URE; uprava 8.00 do 11.00 in od 13.00 do 14.00

Naši projekti 

 

 

Spoštovan otroci, sodelavke in sodelavci, spoštovani starši.


Vesela in ponosna sem, da lahko sodelujem z vami kot ravnateljica vrtca.


Tako kot vsak začetek vrtčevskega leta smo tudi letošnjega začeli z zanosom, s pričakovanjem, polnim upanja, načrtov. Zavedam se, da vrtec ne more živeti le od ugledne tradicije in spominov, pač pa je pot do novih uspehov tlakovana s trdim in sistematičnim delom ter vzgajanjem vseh otrok, vseh zaposlenih v vrtcu in tudi staršev.


Vrtec je kot živ organizem, ki raste in se razvija, ustvarjajo ga generacije in generacije vzgojiteljev, sodelavcev vrtca ter ne nazadnje otroci.


Vsi natančno vemo, da sami prostori, pa naj bodo še tako vrhunsko urejeni, ne pomenijo veliko. Prostoru, ki je namenjen za predšolske otroke dajo dušo in pravo vrednost; otroci, starši, zaposleni v vrtcu, krajani, predstavniki lokalne skupnosti, skratka vsi, ki se redno ali občasno vključujejo v delo vrtca ali pa so samo naključni obiskovalci našega vrtca.


Vsekakor je vrtec v prvi vrsti namenjen otrokom, ki v vrtec prihajajo z veseljem, se dobro počutijo, kjer pridobivajo ustrezna znanja in sposobnosti, ki jim bodo koristila pri nadaljnjem šolanju in v življenju. Pridobiti morajo ustrezne vzgojne navade in vrednote, ki so pomemben pogoj za njihovo in našo pozitivno osebnostno rast in ne nazadnje tudi dobro počutje v ožji ali širši družbeni skupnosti.


Vsi zaposleni v vrtcu se zavedamo, da opravljamo pomembno delo in da smo ves čas pod budnim očesom staršev in da moramo v vsakem trenutku dajati zgled pozitivnih osebnosti, polnih zaupanja, naj si bo to vzgojitelj ali katerikoli drugi zaposleni v vrtcu. Kljub temu smo tudi vzgojitelji samo ljudje, doživljamo padce, vzpone, razočaranja, srečo… Tudi delavci vrtca potrebujemo pohvalo, spodbudo, ki nam dviguje avtoriteto, dostojanstvo… Želimo si ustvarjalnega sodelovanja z otroki, s starši, ki bodo konstruktivno sodelovali pri oblikovanju našega programa, z lokalno skupnostjo, ki bo znala prisluhniti predlogom, ki peljejo k bogatitvi programa vzgoje in izobraževanja.


Na svojem področju želimo biti najboljši in predvsem vzgojitelji otrokom, ki počasi stopajo v najbolj ustvarjalno življenjsko obdobje.

 

ravnateljica Vrtca Idrija

Nadja Brence

Spletno stran poganja Moja Košarica