top of page
NOVIČKE VRTCA IDRIJA

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo ob dnevu slovenske hrane vsak tretji petek v novembru, tokrat 18. 11., njegov namen pa je pomagati pri osveščanju in predajanju ključnih sporočil.

stz2.jpg

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Tudi v našem vrtcu je že v jutranjih urah zadišalo po  domačem mleku, maslu, medu in jabolkih in nas povabil k okusnemu zajtrku. Že nekaj dni pred tem smo z otroki na oglasni deski vrtca opazovali velik čebelji panj in zanimiv umetniški plakat, ki nas nagovarja k rednemu zajtrku.

Tudi po igralnicah otroci ob igrah spoznavajo od kje prihajajo sestavine, ki nam pogosto  bogatijo naše vsakdanje obroke. 

Ker je ozaveščanje o zdravi prehrani in njenih učinkih na zdravje pomemben deležnik vsakega posameznika vas vabimo, da si preberete in ogledate vsebine, ki so vam na voljo na spodnjih povezavah.

Povezava do NIJZ objave ob Dnevu slovenske hrane in Tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki ju obeležujemo danes:

https://www.nijz.si/sl/tradicionalni-slovenski-zajtrk-2022-letos-v-ospredju-mleko-in-mlecni-izdelki

 

in video posnetek, ki so ga pripravili sodelavci NIJZ s področja prehrane,

ob Dnevu slovenske hrane (16. oktober)

https://www.youtube.com/watch?v=Oav8t1qJsJg

 

Dober tek in prijeten ogled vsebin.

1. 10. 2021

Množični tek otrok 2021

 

Kot že nekaj let smo se tudi letos odzvali povabilu Atletske zveze Slovenije in se pridružili množični akciji Množični tek otrok 2021 s sloganom »Začni mlad, tekmuj pošteno«. Cilj akcije je spodbujanje otrok k prvim atletskim korakom in ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja. Športni dogodek Množični tek otrok 2021 je potekal v okviru Dneva slovenskega športa, v četrtek, 23. 9. 2021. V akciji je sodelovalo 15 oddelkov iz vseh enot Vrtca Idrija.

6. 9. 2021
Spoštovani starši.
 

Vrtci smo 4. 9. 2021 prejeli okrožnico pristojnega ministrstva glede odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, ki začne veljati 6. 9. 2021.

 

Uporabo storitev ali udeležbe ali prisotnosti pri izvajanju dejavnosti se lahko dovoli le osebam, ki izpolnjujejo PCT pogoj.

Pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati osebam ki,:

- so mlajše od 12 let,

- pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v vrtec.

 

Obvezno je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov.

Hvala za razumevanje, sodelovanje in upoštevanje vseh ukrepov.
 

Naj bo pričetek novega šolskega leta v vrtcu prijeten in igriv ter karseda brezskrben!

bottom of page